Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Средиземноморска фантазия с Мароко с Costa Fortuna

Оферта номер: Е2965
Вид транспорт: Кораб Кораб
16 дни-14 нощувки/Сезон 2024
Италия – Испания – Португалия – Гибралтар – Мароко – Франция
Цена от: 3080.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Средиземноморски круиз с Costa Fortuna с Мароко
 
1 ден 07.04.2024
Полет София – Рим 19.40 – 20.35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.

2 ден 08.04.2024 Рим
Закуска. Днес ще се разходим из Античния и Бароковия Рим с екскурзовод: Колизеума, Римския форум, Капитолийския хълм, Фонтана ди Треви, площад Испания, Пантеона, площад Навона, Кампо де Фиори. Ползва се метро. В ранния следобед ще отпътуваме  до Чивитавекия, за да се настаним на круизния кораб. Отплаваме в 18.00 ч.

3 ден 09.04.2024 на вода
Един от любимите ни дни, когато можем да се насладим на слънцето на откритата палуба, да се поглезим в СПА центъра или да участваме в различните игри, които се организират от анимационния тим. Освен това всички магазини, барове и казиното са отворени през целия ден. На борда никога не може да е скучно.

4 ден 10.04.2024 на вода
Още един спокоен ден на борда, за да се насладим на плаването.

5 ден 11.04.2024 Кадис – Севиля
Престой в Кадис от 07.00 до 17.00 ч.
Днес може да се разходите из един от най-старите испански градове или да изберете целодневна екскурзия до столицата на Андалусия – Севиля. Там ще посетим готическата Катедрала с минарето Хиралда, единствената част, останала от старата джамия, на чието място е построена по-късно християнската обител. В катедралата се намира и гробът на известния мореплавател Христофор Колумб. Разходката ни ще продължи през тесните улички и площади на стария еврейски квартал Барио де Санта Круз. После ще се отправим към впечатляващия площад Испания, обграден от разкошните сгради, построени за Иберо – Американското изложение от 1929 г.

6 ден 12.04.2024 Лисабон
Пристигаме в Лисабон в 10.00 ч.
Предлагаме ви да се потопим в романтичната атмосфера на португалската столица, започвайки от историческия квартал Байша, построен по плановете на Маркиз де Помбал след голямото земетресение от 1755 г., през красивия площад Росио, обграден от елегантни сгради, носталгичните павирани улички на Алфама и най-старото кафене Бразилейра.
Вечерта може да посетим заведение в най-стария квартал на Лисабон – Байро Алто, където ще опитаме традиционни ястия под звуците на Фадо. Фадодо е португалски музикален стил, включен в листата на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство.

7 ден 13.04.2024 Лисабон
Днес ще се отправим към района Белем, за да видим манастира Жеронимуш, пищно орнаментиран в португалския архитектурен стил Мануелиньо. Тук ще посетим църквата, където се намира саркофага на Васко да Гама. В близост са и едни от символите на града – Белемската кула и паметникът на Мореплавателите. В този район се намира и сладкарницата, в която се приготвя известния португалски сладкиш Паштейш де Ната, пълен с разтапящ се крем.
Отплаваме от Лисабон в 13.00 ч.

8 ден 14.04.2024 Гибралтар
Престой в Гибралтар от 10.00 до 18.00 ч.
Въпреки че се намира в най-южната част на Пиренейския полуостров, Гибралтар е част от Великобритания, която обхваща по-малко от 7 км2. Скалата, както наричат тази малка територия, е дом на няколко вида маймунки, които са навсякъде и с любопитство надничат към вас. Екскурзията ще започне от пистите на летището, които маркират границата между Испания и Великобритания. Оттук се отправяме към най-южната точка на Гибралтар, където можем да се полюбуваме на единствения фар, управляван от британската корпорация Trinity House извън територията на Великобритания. След това продължаваме изкачването си до Скалата и пещерите, система от тунели с дължина над 70 км, изкопана от британците по време на историческата обсада от 1779-1783 г. След кратко пътуване пристигаме при първите сгради, построени от британците в Гибралтар, сега дом на историческата изложба „Град под обсада“. Наблизо откриваме средновековния мавритански замък, датиращ от 1333 г., и една от основните атракции на Гибралтар. Накрая ще се разходим по типичните тесни, стръмни улички, докато стигнем до главната пешеходна търговска зона на града.
Заливът на Гибралтар е едно от местата, в които целогодишно могат да се видят морски обитатели – 3 вида делфини, китове, костенурки и летящи риби. Предлагат се екскурзии с лодка или катамаран.

9 ден 15.04.2024 Казабланка
Пристигане в Казабланка в 07.00 ч.
Казабланка ни очаква с ориенталско очарование, космополитен дух и западен характер. Днес ще видим отвън сградите на Кралския дворец, Съда, типични занаятчийски магазини и живописния маслинен пазар. После ще се отправим към квартал Хабус, където се намира модерната църква Нотр Дам де Лурдес и площад Мохамед V. Спирка при великолепната джамията Хасан II, най-голямата в света след тази в Мека. Ще минем по красивата крайбрежна улица Корнише. По път ще видим и жилищния квартал Анфа, наречен на разрушения от португалците град през 16 век, построен наново от тях под името Казабланка. Накрая ще видим и Айн Диаб, районът с най-западен характер, където се намират плажни клубове, нощни барове и ресторанти. Ще посетим и местна аптека или магазин, където ще се запознаем с ценните свойства на аргана и аргановото масло.
Ще се върнем на борда за обяд, а вечерта ще се потопим в магията на Ориента с нощната ни обиколка и вечеря в заведение с мароканска кухня и музикална програма. Тази нощ ще погледнем града от друг ъгъл, окъпан в светлини. Ще минем край площад Мохамед V, парка на Арабската лига и булевард Мулай Юсеф, една от централните пътни артерии на града, заобиколена с елегантни сгради в стил Ар Деко и къщи в нео-мавритански стил. След красивите гледки на нощна Казабланка ни очаква ресторант в ориенталски стил, където ароматите на изтока ще превземат сетивата ни, съпроводени от ритмите на арабо-андалузката музика.

10 ден 16.04.2024 Казабланка – Рабат
Днес може да останете в Казабланка или да се запознаете с Рабат, стар имперски град от 12 век, столица на Мароко до 1912 г. и административна столица на страната до днес.
По време на нашата панорамна обиколка ще видим архитектурните съкровища на града: Кралския дворец /отвън/, прекрасен пример за ислямска архитектура, мавзолея на крал Мохамед V, кулата Хасан, която е минаре на старата джамия Хасан, построена в римско-византийски стил. Накрая ще се разходим из градините на Касба Удая – старата крепост на Рабат. Връщане в Казабланка и свободно време.
Отплаваме в 21.00 ч.

11 ден 17.04.2024 на вода
След толкова емоции имаме нужда от спокоен ден на борда, за да се насладим на слънчевите лъчи около басейна.

12 ден 18.04.2024 Валенсия
Престой във Валенсия от 09.00 до 17.00 ч.
Днес ще ви запознаем с един изключително интересен и контрастен град. Ще видим арената за кориди и Градините на Турия, красив парк, намиращ се в старото корито на едноименната река. После ще се отправим към най-модерната част на града, където се намира Градът на Изкуствата и науките – природонаучен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Валенсианската опера, Кино-планетариума, Музея на науките, Ботаническата градина, Агората и Океанографик – най-големият аквариум в Европа. Обиколката продължава с Торрес Серанос, старата централна порта от 14 век, Палао Генералидад Валенсиана, площад Пласа де ла Вирхен, базиликата на Дева Мария на изоставените – покровителката на града, Катедралата, строена от 13 до 18 век в различни стилове, площад Пласа де ла Рейна, кръглия площад Пласа Редонда, Кметството, Меркадо Централ, един от най – големите покрити пазари в Европа.

13 ден 19.04.2024 Барселона
Престой в Барселона от 08.00 до 17.30 ч.
Днес ще се запознаем с един от най-великолепните испански градове, който ни очаква за среща с наследството на великия Антонио Гауди. Ще видим отвън прочутата катедрала Саграда Фамилия, превърнала се в символ на Барселона, и необикновените къщи на Гауди – Каса Миа и Каса Батийо. Ще се разходим по централната пешеходна улица Ла Рамбла, простираща се от пристанището до площад Каталуня, и ще се изгубим из уличките на Готическия квартал, където се намира Катедралата от 15 век.

14 ден 20.04.2024 Марсилия
Престой в Марсилия от 08.00 до 18.00 ч.
Днес ви предлагаме  да се включите в обиколка на града. Ще се отправим към известната крайбрежна улица Кенеди, от където се виждат островите при входа на пристанището, ще видим портата Сен Жан, построена през 1660 г. от Луис IX, катедралата, двореца Лонгшам. Накрая ще минем край булевард Канабиер и ще имаме свободно време при старото пристанище, заобиколено от кокетни кафенета и сувенирни магазини

15 ден 21.04.2024 Савона – Генуа
Престой в Савона от 09.00 до 16.30 ч.
На час път от Савона се намира Генуа, града на Христофор Колумб, в който се намира родната къща на мореплавателя. Тръгвайки по Виа Гарибалди, ще видим красивите градски резиденции от 16 век, романо-готическата катедрала Сан Лоренцо от 12 век, Палацо Дукале – някога дом на дожовете, главния градски площад Ферари и сградата на Палацо дела Борса, където се намира стоковото тържище. Накрая ще се разходим край романтичното старо пристанище Порто Антико, което живее нов живот.

16 ден 22.04.2024 Чивитавекия
Пристигане в Чивитавекия в 07.00 ч. Трансфер до летище Фиумичино за полет до София 12.05 – 14.55 ч.

Цената включва
  • Самолетни билети с летищни такси, 23 кг чекиран и 8 кг ръчен багаж с Италиански авиолинии  и България ер;
  • Трансфери летище – хотел – кораб – летище;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Рим;
  • Пешеходна обиколка с екскурзовод на Рим;
  • 14 нощувки на борда на круизен кораб COSTA FORTUNA;
  • Пълен пансион на борда – 14 закуски, 13 обяда, следобеден снак, 14 вечери в основния ресторант и бюфета;
  • Наливна вода, кафе и чай в зоната на бюфета;
  • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
  • Участие в игри, състезания, тематични партита;
  • Жива музика, шоу програми, анимация;
  • Пристанищни такси;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
  • Тур мениджър от агенцията.
Цената не включва
  • Напитки
  • Хотелско обслужване на борда, заплаща се задължително на място на кораба при настаняване: 12 евро на възрастен на ден, 6 евро на дете до 11 г.
  • Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи, фризьор, маникюр.
  • Атракции и услуги: казино, магазини, фотограф, интернет, др.
  • Горивна такса.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 30 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 90 лв.
  • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.
  • Екскурзии на брега.
  •  

Условия:
Цената на круиза е валидна при 25 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в полетното разписание.
За пътуване е необходим международен паспорт или лична карта.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица  № 03700100004800 от 29.11.2023 г.
Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.
 
Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.
 
Няма Ковид изисквания.
 
Хотели
КОРАБ  COSTA FORTUNA
 
Корабът е пуснат на вода през 2004 г. и  реновиран през 2019 г., Fortuna е от корабите на Costa, които са със средна големина и уютен интериор.
Разполага със 17 дека и 1358 кабини за 3470 пасажери
 
Голям избор за места за хранене и забавления:
7 ресторанта и 7 бара, в които можете да намерите своето любимо място. Част от тях са подходящи за семейства с деца, други за двойки или приятелски компании.
Каним ви да се насладите на ежедневно приготвяния италиански сладолед или палачинки в Gelateria, на чаша ароматно вино в Conte Rosso 1921 Wine Bar, на коктейл по ваш избор в Atrium Bar, на питие и живата музика в Leonardo da Vinci 1960 Lounge и Conte di Savoia 1932 Grand Bar. Прекарайте слънчевите дни на барове край басейните.
Основните ресторанти са Michelangelo и Raffaello, в които се избира храна по меню.
В бюфет ресторанта се предлага богат избор от салати, предястия, основни и десерти.
Корабът разполага с няколко Ала карт ресторанта:
Elite Suite & Club Restaurant – предлага елегантна обстановка с безупречно обслужване;
Sushino – нов ресторант на борда, открит през декември 2022 г., в който можете да се насладите на японското майсторство в приготвянето на суши;
Пицария Pummid`Oro - с автентична италианска пица и домашно приготвена моцарела;
The Salty Beach – любимото място на младежите на борда, което предлага хамбургери, фокача, пържени картофи и тестени изкушения.
Театър  с 1132 места, в който се представя различна шоу програма всяка вечер. Дискотека, казино, библиотека, фото галерия, бутици, сувенирен Costa магазин.
 
Зона за деца и младежи:
Детски клуб с плувен басейн с водна пързалка, анимация за различни възрасти.
 
СПА и релакс:
Басейн за таласо терапия, сауна, парна баня, масажни стаи, козметични процедури, солариум, фитнес зала с оборудване от Technogym.
 
Стаи:
Каюти с балкон, апартаменти, каюти с прозорец / не се отваря /, вътрешни каюти, каюти за инвалиди. Всички с интерактивна ТВ, телефон, сейф, климатик, сешоар, интернет срещу заплащане.
 
Информацията е валидна към 01.08.2023 г., възможни са промени.
 
 Цени: 

Видове каюти

Човек в двойна каюта

Единична каюта

3-ти възрастен в каюта

Дете до 17.99 г.

Вътрешна 

3130 лв.

4550 лв.

2470 лв.

1910 лв.

Прозорец 

3670 лв.

5630 лв.

2470 лв.

1910 лв.

Балкон 

3910 лв.

6010 лв.

2470 лв.

1910 лв.

 

Цената за деца е валидна при настаняване като трети човек в стая.
Третото легло може да бъде разтегателно или спускащо се от стената.

Вътрешните каюти нямат прозорци.
Каютите с прозорец не винаги имат гарантиран пълен изглед. Прозорците не се отварят.

Допълнителни екскурзии
Севиля от Кадис – 195 лв. / 150 лв.
Лисабон – пешеходна екскурзия – 55 лв. / 40 лв.
Лисабон – вечеря с фадо, включен трансфер – 175 лв. / 125 лв.
Лисабон – екскурзия до района Белем – 95 лв. / 80 лв.
Гибралтар – наблюдение на делфини – екскурзия с лодка – 90 лв. / 62 лв.
Гибралтар – панорамна екскурзия – 98 лв. / 69 лв.
Казабланка – Сити тур – 130 лв. / 90 лв.
Казабланка – Нощна обиколка с вечеря – 155 лв. / 110 лв.
Рабат от Казабланка – 130 лв. / 90 лв.
Валенсия – автобусна и пешеходна екскурзия – 95 лв. / 70 лв.
Барселона – автобусна и пешеходна екскурзия – 95 лв. / 70 лв.
Марсилия – полудневна екскурзия – 125 лв. / 95 лв.
Генуа от Савона – 115 лв. / 80 лв.
 
Цените на екскурзиите са валидни при минимум 20 записани.
Цените на екскурзиите са валидни до 60 дни преди отплаване и при наличие на свободни места. След това са възможни промени.
Записване на място само при наличност на свободни места.


37/1
Етикети
екскурзия до мароко 2024 , мароко почивки , 14.04.2024 гибралтар , оферти мароко , ekskurzii marocco , мароко , почивка мароко , мароко 2024 , мароко почивки , мароко - имперските градове , екскурзия до маракеш , мароко почивки , мароко екскурзии , екскурзия до мароко , екскурзии мароко 2024 , мароко екскурзии 2024 , мароко - имперските градове , танжер , екскурзии мароко , екскурзии фес , top travel , marocco 2024 , почивка в мароко , ekskurzii marocco , почивка мароко , мароко екскурзии , екскурзия до казабланка , мараке , средиземноморски круиз с costa fortuna с мароко , мароко , 12.04.2024 лисабон, мароко почивки , екскурзии маракеш , малага , екскурзия до рабат , мароко екскурзии 2024 , екскурзия до мароко , екскурзия до танжер , коста дел сол , toptravels , почивка в мароко , рабат , екскурзии мароко 2024 , почивка испания , фес , бени мелал , мароко , оферти мароко , мароко 2024 , мароко 2024 , екскурзия до мароко , мароко - имперските градове 2024 , pochivka marocco , pochivka marocco , екскурзии танжер , шефшауен , pochivka marocco , мароко 2024 , мароко екскурзии , екскурзии мароко , почивка мароко , мароко екскурзии , мароко почивки , мароко екскурзии , marocco 2024 , мароко - имперските градове - със самолет, водач от българия! , казабланка , почивка в мароко , екскурзия до мароко 2024 , екскурзия до фес , почивка коста дел сол , екскурзии казабланка , мароко 2024 , мароко екскурзии , ekskurzii marocco , marocco 2024 , екскурзии мароко
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах